Autós hírek (Sofőröm-archívum)

a soforszolgalat-budapest.com főoldaláról

Mire kötelez a Porsche név?

Bevallhatod: még soha nem hallottál olyasmiről, hogy valaki röpke tíz perc alatt megszülessen. Annyi kellett csak hozzá és a kicsi már kint is volt - talán mert tudta, hogy Porschénak fogják nevezni.

A sajtót bejárta a szenzáció: egy várandós nő egyik percről a másikra, egy hipermarket kellős közepén kezdett vajúdni. A 28 esztendős Joy Lowther világéletében imádta az autókat, és bár az utóbbi időben inkább csak álmodozhat róluk (ő maga háztartásbeli, élettársa éppen munkanélküli), így azt gondolta, legalább anyaságában kiéli szenvedélyét. Nyolcéves fiát Alfának, hároméves lányát Mercedesnek nevezte el, és azt is előre eldöntötte, hogy születendő lányát sehogy másképp, hanem éppenhogy Porschénak fogják hívni.

Arra azonban legszebb álmaiban sem számítottt, hogy ez a név bizony kötelez: a kicsi Porsche nem bírta kivárni a kilenc hónapot, és már a harminchatodik héten elstartolt, éppen akkor, amikor anyukája egy nagy áruház bébiosztályán válogatott babakelengyét. A szülést végül az áruház igazgatónője vezette le, és a sporkocsi sbességű kislány rekord tíz perc alatt gyorsult nulláról százra, azaz jött világra.

Édesanyja, aki a szülés után a reflektorok kereszttüzébe került, alig félreérthető célzást tett arra, mennyire jólesne neki ha az autós világmárka szerencsét hozna számára és a Porsche cég afféle keresztapaságot vállalna a kis jövevény fölött. Aminek majd nyilván bizonyos anyagi támogatás is a következménye lehetne. Eévégre a név kötelez....

 

Új Volvo januárban

2014 őszén vadonatúj irányba indult el a Volvo formatervezési és dizájn részlege, és ezzel együtt maga a márka is. Merészebb vonalakat rajzolnak, elszakadnak a megunt dobozformától, újraértelmezik a külcsínt. A Volvo januárban mutatja be a Concept XC Coupét. A már megjelent grafikákból és a kísérő videóból az derül ki, hogy a far sziluettjét az XC60-nál bevált, ívelt hátsó helyzetjelző uralja, az orr pedig a Concept Coupé öröksége, de sokak szerint a 2011-es Concept You hatása is tetten érhető.

Jön az automataváltós Corvette

Vérbeli autósok szerint a vezetés egy tökéletes kézi váltóval a legélvezetesebb, ám a kényelemszeretet és a jobb hatékonyság gyakran közbeszól, ezért sokan választanak inkább automataváltót. Önekik kedveskedik a Chevrolet: a tervek szerint a Corvette rövidesen modern nyolcsebességes automatát kap.

autós hírek - sofőrszolgálat logo

Neked is a Skoda Octavia a kedvenced?

Bizony, újra a Skoda uralkodik. 20143 júliusában tizenkét %-kal több új gépkocsi kelt el, mint a tavalyi év azonos időszakában. A JATO Dynamics adatai szerint júliusban 5054 új személyautó, valamint 893 kishaszonjármű talált gazdára a magyar autós piacon, míg az év első hét hónapjában összesen 32 381 személyautót és 5537 kishaszonjárművet helyeztek forgalomba. A júliusi adatok 12 százalékkal jobbak a tavalyi számoknál, éves összevetésben pontosan ugyanott tartunk, mint 2012-ben. A gazdasági válságból való kilábalásnak ez lehetne az első igazi biztató jele!

Júliusban megtört a Ford uralma, a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszonjármű) az Opel volt 720-as darabszámmal. A 2013-as listát ugyanakkor még a Ford vezeti 4312 darabos forgalommal. Az elmúlt hónapokhoz hasonlóan ismét a Skoda Octavia volt a legnépszerűbb modell, 330 darabot adtak el belőle júliusban, az éves listát 1839 darabos eladással vezeti a cseh kompakt.

A céges sofőrszolgálatok és magánvásárlások aránya nem változott: a forgalomba-helyezések 74 százaléka céges volt, a magánvásárlók a piac 26 százalékát adták júliusban. Úgy tűnik, hogy bevált autó a Skoda, ezért választják olyan sokan nem csupán saját automobilnak, hanem bératónak illetve a sofőrsegély projektekben futó bázisjárműnek is.

 

Korábbi autós hírek a Sofőröm weboldalon

SOFŐRSZOLGÁLAT BUDAPEST - 06205244616

Autó, autózás - újdonságok. Autós hírek, Sofőrszolgálat Budapest +36 20 2 333 233. Régebbi autós hírek Magyarországról és a nagyvilágból. | BUDAPEST SOFŐRSEGÉLY | A jelen weboldal a sofőrszolgálati főoldalon korábban megjelent újdonságok archívuma. A honlap címkéi és kulcsszavai: autó, autók, gépkocsik, autózás Budapest városában, Bp., fővárosi közlekedéspest, non-stop sofőrszolgálat, éjszakai ügyelet, sofőröm, hívás telefonon, sofőr, sofőrök, járművek, kicsik, gépkocsi vezető,sofőrsegély, budapesti szolgáltatás, biztonságos bérsofőr szolgálat ittas vezetés helyett. Hogyan lehet saját gépkocsival hazajutni, autók és tulajdonosuk hazaszállítását professzionális gépjármű vezetők segítségével éjjel-nappal.